Παγκρήτια κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποιούν αύριο, στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού. Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και διεκδικούν μεταξύ άλλων, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία στα νοσοκομεία.

Τα Σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία του νησιού, έχουν προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

 

Επικίνδυνη η κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, κάνει λόγο για επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα, για ασθενείς και εργαζόμενους, εξαιτίας της συνεχιζόμενης και διαρκώς επιδεινούμενης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου.

«Σήμερα, με την έναρξη του καλοκαιριού, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο σε όλα σχεδόν τα τμήματα και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Όλα σχεδόν τα τμήματα βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση υποστελέχωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Μόνο στο ΠΑΓΝΗ υπάρχουν 645 κενές οργανικές θέσεις όλων των κατηγοριών. Η απάντηση της διοίκησης είναι ότι θα γίνουν 7… προσλήψεις και αυτές με μπλοκάκι… Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα” επισημαίνει το Σωματείο και προσθέτει ότι “για να καλυφθούν οι ανάγκες της  24ωρης λειτουργίας, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν διπλές βάρδιες καταπατώντας κάθε έννοια ξεκούρασης και ανάπαυσης. Εργαζόμενοι δουλεύουν και στα ρεπό τους”.

Μοιράσου το άρθρο: