Στην αγορά ενός υπερσύγχρονου τεμαχιστή για τον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα προχωρήσει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει τη δυνατότητα τεμαχισμού ογκωδών αντικειμένων και αντικειμένων οικιακής κυρίως προέλευσης, όπως είναι στρώματα, καλώδια διαφόρων διατομών, ξύλα σε διάφορες μορφές, προϊόντα κλαδέματος διαφόρων δέντρων, υλικά συσκευασίας, έπιπλα, ντουλάπια, τεμάχια αλουμινίου, ελαστικά παλαιών οχημάτων, κλπ.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Χάρης Μαμουλάκης, ανέφερε: «Αποκτούμε ένα απαραίτητο, σύγχρονο μηχάνημα το οποίο θα μας βοηθήσει στη διαχείριση μεγάλου όγκου αντικειμένων που καταλήγουν στον χώρο. Έναν τεμαχιστή ογκωδών αποβλήτων που αναβαθμίζει τη δυναμική του, δίνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε και σε συνδυασμό και με τις άλλες παρεμβάσεις που κάνουμε στον χώρο, συμβάλει ουσιαστικά και βελτιώνει την αποτελεσματική λειτουργία του ΧΥΤΑ».

Μοιράσου το άρθρο: