Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ηρακλείου, οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου Αμερικανού λοχία, στις Ασίτες, αρχές του Φλεβάρη.
Στον 20χρονο από την Αγία Βαρβάρα που φέρεται να μαχαίρωσε τον Αμερικανό, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3000 ευρώ. Στους άλλους δύο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Αυτό που υποστηρίχθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης είναι ότι η δίωξη που ασκήθηκε είναι υπερβολική και νομικά άκυρη καθώς υπάρχει μία πλήξη, ένας αυτουργός, ο οποίος θα έπρεπε να παραπεμφθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ο 20χρονος στην συμπλοκή με τον Αμερικανό φέρεται να χρησιμοποίησε το μαχαίρι, όπως υποστηρίζεται, για να γλιτώσει από τα χέρια του. Αναφέρεται ακόμα ότι όλοι είχαν πιει και οι ίδιοι και ο λοχίας.

Μοιράσου το άρθρο: