Με ικανοποιητικούς ρυθμούς, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή λόγω των σπηλαιώσεων, προχωρεί το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Χρυσοπηγή.

Το εργοτάξιο επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, Γιάννη Ρασούλη, για την πορεία των εργασιών.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ειδικά στην Χρυσοπηγή, όπου η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν γίνει μεγάλα έργα εδώ και χρόνια, η ΔΕΥΑΗ προχωρά σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, η οποία ευελπιστούμε ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης της περιοχής.
Με ικανοποίηση ενημερώθηκα ότι οι κάτοικοι, στα σημεία που έχει αντικατασταθεί το δίκτυο, παρατήρησαν άμεσα σημαντική διαφορά στα σπίτια τους. Συνεχίζουμε, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μέχρι να αντικατασταθεί πλήρως το δίκτυο και να περιοριστούν έτσι στο ελάχιστο οι απώλειες του τιμολογούμενου νερού».
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί :
1.Τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης στην οδό Συμιακού.
2.Τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου. Απομένει η κατασκευή Αντλιοστασίου Ακαθάρτων προκειμένου τα δίκτυα ακαθάρτων να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
3.Είναι σε εξέλιξη η κατασκευή των δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης (ακαθάρτων –ομβρίων) στην περιοχή της Χρυσοπηγής. Στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% του έργου.

Μοιράσου το άρθρο: