Δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο της Κυβερνήσεως, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών που αφορούν τον καθορισμό της διαδικασίας και των δικαιολογητικών, για την χορήγηση του έκτακτου επιδόματος των 2.000 ευρώ στους φοιτητές που επλήγησαν από την φωτιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη λεωφόρο Κνωσού.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας, καλεί την διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση τις διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος.

Η στέγαση των φοιτητών

Το θέμα της στέγασης των πυρόπληκτων φοιτητών, που σήμερα φιλοξενούνται σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες, εξέτασε σήμερα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Ζερβός, σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, φοιτητές και εμπλεκόμενους φορείς.

Αποφασίστηκε, μετά τα παράπονα που εξέφρασαν φοιτητές για τις συνθήκες που επικρατούν στο ένα από τα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να μεταφερθούν σε άλλη μονάδα. Παράλληλα όμως, θα «τρέξουν» άμεσα, οι διαδικασίες για τη διενέργεια διαγωνισμού, που θα δώσει λύση στην στέγαση των φοιτητών μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες, οι προδιαγραφές και οι υποχρεώσεις που θα έχει η ξενοδοχειακή μονάδα η οποία θα αναδειχθεί από το διαγωνισμό, όσον αφορά την στέγαση συνολικά 120 φοιτητών.

Για την μετακίνηση των φοιτητών, θα δρομολογηθούν άμεσα τρία λεωφορεία ημερησίως για την κάλυψη των αναγκών τους.

Μοιράσου το άρθρο: