Τριάντα επτά θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, προκηρύχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ για τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Κρήτης.

Πρόκειται για 16 θέσεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, 5 στο νοσοκομείο Χανίων, 5 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, 4 στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, 2 στην Ιεράπετρα, 1 θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων, από μία στα ΠΕΔΥ Ηρακλείου και Χανίων, 1 στο κέντρο Υγείας Κισσάμου και 1 στο κέντρο Υγείας Καντάνου.
Σε ότι αφορά τις προσλήψεις στο Νομό Ρεθύμνου, τα πέντε άτομα αφορούν στην ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού, δημόσιου κέντρου αποκατάστασης στη Κρήτη.
Επίσης από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ προσλαμβάνονται 41 άτομα συνολικά, διαφόρων ειδικοτήτων και μάλιστα 8 από αυτούς αφορούν σε πληρώματα ασθενοφόρων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης αυτής της ειδικότητας και την ασφαλή μεταφορά των ασθενών από τα Κ.Υ στα Νοσοκομεία του νησιού. Συνολικά στα Κ.Υ. και ΠΕΔΥ του νησιού προσλαμβάνονται με τη συγκεκριμένη προκήρυξη 18 άτομα.
Τέλος αναμένονται άμεσα οι οριστικοί πίνακες διοριστέων της προκήρυξης 5Κ, αφού ήδη ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί και από την οποία θα ενισχυθούν οι δομές Υγείας του Νησιού με 22 άτομα μόνιμου προσωπικού που αφορούν, σε 9 άτομα πλήρωμα ασθενοφόρων, 6 εργατοτεχνίτες και 7 Διοικητικό προσωπικό.
Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με ανακοίνωσή της, εκφράζει ικανοποίηση για την στελέχωση των υπηρεσιών της, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι, σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θα συνεχίσει να εργάζεται «προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης των Νοσοκομείων και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με προσωπικό, την αναβάθμιση του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των υποδομών, προκειμένου να επουλωθούν όλες οι πληγές που άφησε και στη Κρήτη η εξάχρονη μνημονιακή πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων, χρόνια κατά τα οποία είχαμε μηδενικές προσλήψεις προσωπικού, σωρεία αποχωρήσεων και καμία ανανέωση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού των Νοσοκομείων».

Μοιράσου το άρθρο: