Οι ορεινές περιοχές και η ενδοχώρα αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης, τόνισε χθες από τα Ανώγεια ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της Αναπτυξιακής εταιρείας «ΑΚΟΜΜ – Ψηλορείτης».

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και κυρίως τη στήριξη στην περιοχή με συγκεκριμένα έργα και δράσεις στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, αλλά και των γεωπάρκων της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης πιστεύει και στηρίζει την ανάπτυξη της ενδοχώρας, έχοντας υποστηρίξει ενεργά τη λειτουργία των αναπτυξιακών εταιρειών τόσο στα Ανώγεια όσο και στο Ηράκλειο και το Λασίθι.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι εδώ. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί είμαστε στην αίθουσα που ονομάσατε προς τιμήν του πρώην Δημάρχου, οραματιστή, Γιώργη Κλάδου, πρώτου προέδρου της Αναπτυξιακής, με τον οποίο συνεργαστήκαμε πολύ καλά και εσείς σήμερα συνεχίζετε ένα σημαντικό έργο. Ο δεύτερος είναι πως μπορούν και διατηρούνται αυτές οι εταιρείες εδώ, στο Ηράκλειο αλλά και στο Λασίθι κι αν δεν ήταν η Περιφέρεια ίσως δεν θα μπορούσαν να συντηρηθούν. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε και στηρίζουμε την ανάπτυξη της ενδοχώρας», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.
Παρόντες στην τελετή ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη της εταιρείας.

Μοιράσου το άρθρο: