Μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να λειτουργήσει στο Οροπέδιο Λασιθίου το πρότυπο Κέντρο Νέων στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του τοπικού Δήμου.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Νέων του Οροπεδίου, είναι το ένα από τα τέσσερα που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα και θα φιλοξενούνται νέοι που θα ανταλλάσουν καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη παραγωγικών τομέων, όπως της Οικοτεχνίας, των αγροτικών εξαγωγών και του πολιτισμού.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, το Οροπέδιο Λασιθίου το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθεί, θα φιλοξενήσει νέους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την προβολή του τόπου αλλά και της Κρήτης ευρύτερα.
Μάλιστα ολοκληρώθηκε στη Σουηδία η συνάντηση Εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + για τη Νεολαία ΚΑ2 «STEPS Youth Centers» , όπου το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι συντονιστής.
Στη συνάντηση στο Γκέτεμποργκ, από το Οροπέδιο Λασιθίου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Στρατάκης, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής του Δήμου, Τρύφωνας Μεραμβελιωτάκης, και το στέλεχος του Δήμου, Ελευθερία Μαρμακεθιανάκη, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την λειτουργία των Κέντρων Νέων.

Μοιράσου το άρθρο: