Προβολή των Κρητικών κρασιών

Η διεθνής προβολή του πολιτισμού και των παραδόσεων των Κρητικών κρασιών και η ντόπια παραδοσιακή διατροφή, είναι στο επίκεντρο του διεθνούς διεπιστημονικού συνεδρίου που ξεκίνησε σήμερα στο Ηράκλειο, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Οι εργασίες του συνεδρίου στις οποίες παίρνουν μέρος περισσότερο από 100 σύνεδροι από την Γαλλία, την Ισπανία, την Γερμανία και την Ελλάδα, γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.
Στις ομιλίες τους ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, τόνισαν τις αξίες της τοπικής παράδοσης, της Κρητικής διατροφής, της συνεργασίας και της εκπαίδευσης των οινοποιών, και της συνεχούς αναβάθμισης των Κρητικών κρασιών.
Προβολή των Κρητικών κρασιώνΟ κ. Αρναουτάκης επισήμανε τις δράσεις που γίνονται από την Περιφέρεια και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στον πρωτογενή τομέα, ενώ αναφερόμενος στις ενέργειες που γίνονται για την διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό είπε , ότι η Κρήτη με την συνεργασία όλων μπορεί να καταστεί κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός.
Στη συστηματική προσπάθεια που γίνεται να καθιερωθεί η Κρητική διατροφή στα ξενοδοχεία, στάθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δικτύου οινοποιών Κρήτης, Νίκος Μηλιαράκης τόνισε την σημαντικότητα της εκπαίδευσης που γίνεται με στόχο την συνεχή αναβάθμιση και προβολή των Κρητικών προϊόντων στην Ελληνική και ξένη αγορά. «Μεγάλο εφόδιο μας είναι η εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιαράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος