Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε για μια ακόμη φορά πρώτο ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου σύμφωνα με την κατάταξη του Times Higher Education. Το Τimes εστιάζει στα σημαντικότερα Πανεπιστήμια από τα περισσότερα από 20000 που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.

Πέρσι το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρισκόταν στην θέση 301-351 από 980 Πανεπιστήμια ενώ φέτος στην θέση 351-400 από 1102. Σε ότι αφορά την αποτίμηση της έρευνας, το Π.Κ. βρέθηκε φέτος στην 144 θέση (έναντι 146 πέρσι) με βάση τον δείκτη των αναφορών στο δημοσιευμένο έργο του επιστημονικού του δυναμικού, παρά την αύξηση των συμμετεχόντων πανεπιστημίων από την Ν.Α. Ασία και κυρίως την Κίνα.
Σύμφωνα με την πρυτανεία του Ιδρύματος ως προς τους λοιπούς δείκτες το ΠΚ έχει ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης, καθώς ο λόγος φοιτητών/διδασκόντων καθορίζεται από αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, και ως προς τον αριθμό και την προέλευση των φοιτητών και ως προς τον ρυθμό αναπλήρωσης των αποχωρούντων καθηγητών. Το ίδιο συμβαίνει ως προς την χρηματοδότηση της έρευνας, όπου τα κονδύλια στα οποία βασίζεται το ΠΚ προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από ανταγωνιστικές Ευρωπαϊκές πηγές, σε αντίθεση με άλλα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου που αντλούν σημαντικούς πόρους από διαθέσιμες εθνικές πηγές.
Η Πρυτανεία συγχαίρει θερμά το επιστημονικό προσωπικό και τους φοιτητές για την επιμονή και την προσπάθειά τους σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

Μοιράσου το άρθρο: