Διαβούλευση προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για την τρόπο λειτουργίας του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου (ΠΣΚΗ), ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου, καθώς η δεύτερη φάση κατασκευής του, οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την ολοκλήρωσή της.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 20 Αυγούστου και οι προτάσεις θα κατατίθενται στο email: [email protected] ή στην γραμματεία της ΔΕΠΤΑΗ (ΠΣΚΗ, κτίριο Ε, 1ος όροφος).
Βασικά θέματα της διαβούλευσης είναι:
Οι δράσεις του ΠΣΚΗ.
Οι συνεργασίες που απαιτούνται
Βιώσιμα μοντέλα οργάνωσης και λειτουργίας
Μοντέλα διαχείρισης που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Πηγές εσόδων και χρηματοδοτήσεων κ.α.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, το Πολιτιστικό Κέντρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων:
Για την οργάνωση και την φιλοξενία συναυλιακών εκδηλώσεων, θεατρικών, μουσικοθεατρικών, χορευτικών και μουσικοχορευτικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων.
Για την ίδρυση, και την λειτουργία μουσικών, θεατρικών, χορευτικών και λοιπών καλλιτεχνικών συνόλων και σχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και καλλιτεχνικών φορέων από τη διεθνή σκηνή.
Για μελέτη, έρευνα και διάδοση των καλών τεχνών, των θεατρικών, μουσικών, πολιτισμικών σπουδών και της ελληνικής, σύγχρονης και παραδοσιακής, καλλιτεχνικής κληρονομιάς.
Για την έγγραφη αποτύπωση καλλιτεχνικών και μουσικών έργων, έργων λόγου και κάθε έργου πνευματικής ιδιοκτησίας σε υλικούς φορείς (εικόνα ήχου ή ήχου και εικόνας) ή όποιας άλλης ψηφιακής ή τεχνολογικής αποτύπωσης.
Για την παραγωγή, αναπαραγωγή, διασκευή, επεξεργασία, παρουσίαση στο κοινό και διάθεση καλλιτεχνικών έργων, έργων λόγου, μουσικών και κινηματογραφικών έργων και λοιπών.
Για την δημιουργία αρχείου και ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων κ.α.
Μετά την ολοκλήρωση της διαβουλεύσεως θα ακολουθήσει ανοιχτή εκδήλωση, προκειμένου να γίνει παρουσίαση των προτάσεων και δημόσιος διάλογος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Όπως δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός: «Έχουμε αποδείξει πολλές φορές πώς όταν μιλούσαμε προεκλογικά για συμμετοχική διακυβέρνηση, το εννοούσαμε. Το ΠΣΚΗ αποτελεί περιουσία όλων των Ηρακλειωτών. Και όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουμε για πώς ακριβώς θα λειτουργήσει, όταν ολοκληρωθεί, ώστε να γίνει πολιτιστικό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Κρήτη».

Μοιράσου το άρθρο: