Εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην 5η Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια από την σημαντικότερες εκθέσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης για πρώτη φορά συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη διεθνή έκθεση Natural & Organic Products Europe του Λονδίνου.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν εννέα ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις του κλάδου.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 215 εκθέτες από 16 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Αργεντινή, Βουλγαρία, Ιταλία, Ινδία, Ολλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,η Συρία, Ισπανία, Δανία και Γερμανία.
Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για πρώτη φορά και στη διεθνή έκθεση Natural & Organic Products Europe στο εκθεσιακό του ExCel, στο Λονδίνο, όπου έδωσαν το παρών 875 εκθέτες από 20 χώρες.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Enterprise Greece και στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχαν έξι εταιρείες με φυσικά, ποιοτικά προϊόντα όπως βιολογικά και συμβατικά βότανα, ελαιόλαδο, ελιές, βιολογικό παστέλι, παραδοσιακά γλυκά, μέλι και προϊόντα μελιού. Οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 12.000

Μοιράσου το άρθρο: