«Είμαστε και θα είμαστε εδώ, πράγματι ανεξάρτητοι, πράγματι ανυποχώρητοι, πράγματι μαχητικοί, χωρίς φανφάρες και λαϊκισμούς» ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχωρονιάτικης πίτας της παράταξής του, της «Δύναμης Πολιτών». Μια εκδήλωση που σηματοδότησε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για την παράταξη, τους υποψηφίους και τους υποστηρικτές της που κατέκλυσαν την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου του Ηρακλείου.

«Η “Δύναμη Πολιτών” ανήκει σε όλους τους Ηρακλειώτες» ανέφερε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Είναι όλοι οι Ηρακλειώτες -οι άνθρωποι που αγαπούν την πόλη τους και προσπαθούν να την αλλάξουν, αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό τους. Είμαστε και θα είμαστε εδώ, πράγματι ανεξάρτητοι, πράγματι ανυποχώρητοι, πράγματι μαχητικοί, χωρίς φανφάρες και λαϊκισμούς. Να σας θυμίσω μόνο, για την ιστορία, ότι όλοι κόπτονται σήμερα για ανεξαρτησία. Το 14 μας έλεγαν ελιτίστες, και «απολιτίκ». «Ακοματίκ» ναι, για να χρησιμοποιήσω τον νεολογισμό. «Απολιτίκ» όμως ποτέ».
Ακολούθως ο δήμαρχος έκανε ένα σύντομο απολογισμό έργου της δημοτικής αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα σε μια πενταετία το Ηράκλειο έχει γίνει μια εξωστρεφής, περιφερειακή πρωτεύουσα αθλητισμού και πολιτισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα μεγάλη τουριστική δυναμική».
Κλείνοντας την ομιλία του πρόσθεσε: «Όλοι όσοι βρισκόμαστε απόψε εδώ, συναισθανόμαστε την ατομική ευθύνη και νοιαζόμαστε βαθιά και ανιδιοτελώς για τον τόπο μας. Για την ψυχή του.
Και γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερο πάθος και μεγαλύτερη ένταση από ποτέ. Για το Ηράκλειο που ονειρευόμαστε. Για το Ηράκλειο που μας αξίζει. Για το Ηράκλειο της καρδιάς μας. Προχωράμε μαζί. Και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα πετύχουμε».

Μοιράσου το άρθρο: