Στον καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και συνεργαζόμενο ερευνητής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Δημήτρη Βλασσόπουλο, δόθηκε το Bingham Medal της Επιστημονικής Εταιρείας Ρεολογίας των ΗΠΑ για το 2019.

Το μετάλλιο απονέμεται στον κ. Βλασσόπουλο «για εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα της πειραματικής ρεολογίας της χαλαρής ύλης, τα οποία συμπεριλαμβάνουν επαναστατικές ανακαλύψεις στους βασικούς τομείς των μιγμάτων πολυμερών, των διακλαδισμένων και κυκλικών πολυμερών και των μαλακών κολλοειδών, και για την ανάπτυξη ισχυρών ρεομετρικών και ρεο-οπτικών εργαλείων».
Η τελετή απονομής του βραβείου στον κ. Βλασσόπουλο θα γίνει κατά την διάρκεια του 91ου Ετησίου Συνεδρίου της Εταιρείας Ρεολογίας στις 20-24 Οκτωβρίου 2019 στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Ο κ. Βλασσόπουλος διετέλεσε Ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο της Εταιρείας Mobil στις ΗΠΑ (1990-1992) και Ερευνητής στο ΙΗΔΛ (1992-2002). Στον κ. Βλασσόπουλο έχει απονεμηθεί το Βραβείο Weissenberg της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρεολογίας το 2015 ενώ έχει εκλεγεί Διακεκριμένο Μέλος της Εταιρείας Ρεολογίας το 2018.
Ο Διευθυντής του ΙΗΔΛ, καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης, αναφέρει σχετικά: «Το Bingham Medal της Αμερικανικής Εταιρείας Ρεολογίας αποτελεί την κορυφαία διάκριση για Ερευνητή στον τομέα της ρεολογίας. Η απονομή του στον κ. Βλασσόπουλο αποτελεί ακόμη μία αναγνώριση της απήχησης της έρευνας που γίνεται στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τέτοιες διακρίσεις φωτίζουν τον δρόμο όλων των Ελλήνων Επιστημόνων. Το ΙΗΔΛ είναι ιδιαίτερα περήφανο για τον κ. Βλασσόπουλο και τις επιτυχίες του ιδίου και των συνεργατών του».

Μοιράσου το άρθρο: