Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό που πλησιάζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, εντάχθηκε το έργο αποκατάστασης του βιομηχανικού συγκροτήματος στο Χουδέτσι, όπου θα εγκατασταθεί το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος».

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, κατόπιν συνεργασίας με το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη.
Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου, ενώ στην υπογραφή της απόφασης παραβρέθηκε και ο ιδρυτής του Ρος Ντέιλι.
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, σε δηλώσεις του σημειώνει ότι αυτή η απόφαση έρχεται «σε συνέχεια της αναγνώρισης της διαχρονικής και πολύτιμης προσφοράς του Εργαστηρίου, στην προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης νέων μουσικών, στην ανάδειξη των παγκόσμιων μουσικών ιδιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών μουσικών παραδόσεων, καθώς και στη δημιουργία ενός ευρύτατου πολυεθνικού δικτύου ανταλλαγών μουσικής γνώσης».

Μοιράσου το άρθρο: