Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου θα δικαστεί αύριο, ο 56χρονος που κατηγορείται για έκθεση του 8χρονου γιου, κατά συναυτουργία. Ο μικρός βρέθηκε προχθές το μεσημέρι, κλειδωμένος στην εξωτερική τουαλέτα του σπιτιού τους, κι ενώ οι γονείς του είχαν φύγει για μια δουλειά. Ο 8χρονος με εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων μεταφέρθηκε στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για εξέταση, όπως και η 30χρονη μητέρα του παιδιού, της οποίας η κατάσταση θα αξιολογηθεί από τους ψυχιάτρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Το παιδί βρέθηκε κλειδωμένο προχθές το μεσημέρι, στην εξωτερική τουαλέτα που διαθέτει το σπίτι όπου μένει η τριμελής οικογένεια, σε περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Τις φωνές του 8χρονου άκουσε εκπαιδευτικός, γείτονας, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει το παιδί. Όπως διαπίστωσε, ο εξωτερικός σύρτης της πόρτας ήταν ασφαλισμένος, εμποδίζοντας την έξοδο του παιδιού.
Ο μικρός όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς ο γείτονας, ήταν μια χαρά όπως του είπε και ο ίδιος και μαζί μετέβησαν σε διπλανή επιχείρηση- ξυλουργείο. Τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης όπως ανέφερε και ο ίδιος στους αστυνομικούς, είχαν ενημερώσει οι γονείς ότι επρόκειτο να απουσιάσουν για λίγο και του είχαν ζητήσει να έχει τον νου του, στον 8χρονο.
Ο γείτονας σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε, ότι ο 8χρονος τον πληροφόρησε πως έχει κλειδωθεί άλλη μία φορά στην τουαλέτα από την μητέρα του.
Αρχικά συνελήφθησαν και οι δύο γονείς. Το βράδυ, με εντολή εισαγγελέως η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη, προκειμένου να οδηγηθεί στο ΠΑΓΝΗ και να εξεταστεί από ψυχιάτρους. Ο πατέρας εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν κλείδωσαν το παιδί τους στην τουαλέτα. Τόνισε ότι ίσως με την ορμή που έκλεισε η πόρτα να παρέσυρε και τον σύρτη, ή κάποιος άλλος από την γειτονιά να έπαιξε αυτό το άσχημο παιχνίδι στον γιο του. Πρόσθεσε ότι η σύζυγος του, δεν έχει σηκώσει ποτέ χέρι στο παιδί και πως ίσως καμιά φορά φωνάζει στον μικρό με ένταση. Και οι δύο γείτονες της οικογένειας πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί κάποια μορφή βίαιης συμπεριφοράς σε βάρος του παιδιού από τους γονείς του.

Μοιράσου το άρθρο: