Την οριστική μελέτη και τα τεχνικά δελτία για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης στο Οροπέδιο Λασιθίου, υπέγραψε και απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3,7 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τοποθέτηση δωρεάν ψηφιακών υδρομέτρων σε όλες τις κατοικίες στο Οροπέδιο, ασύρματους αισθητήρες στάθμης δεξαμενών ύδρευσης και ηλεκτροβάνες σε όλα τα χωριά.
Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφανάκης σημείωσε: «Έχουμε εξασφαλισμένες πιστώσεις από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και από ιδίους πόρους επιλύουμε οριστικά τα χρόνια προβλήματα με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών μας που δοκιμάζονται σε ακραίες συνθήκες στον ορεινότερο δήμο του νησιού».
Στο μεταξύ, ικανοποιητικά προχωρούν οι μελέτες για την πλήρη αποκατάσταση του πρώην δημοτικού σχολείου Μέσα Λασιθίου, η εξέλιξη των οποίων εξετάστηκε σε συνάντηση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου με τους μελετητές.
Επίσης ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού πυρασφάλειας του Δημοτικού παιδικού σταθμού Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές πυρασφάλειας.

Μοιράσου το άρθρο: