Σε μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, θα συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Λασιθίου, όπως δεσμεύθηκε χθες ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα των εκπροσώπων της περιοχής που τον επισκέφθηκαν.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του στο δίκαιο, όπως είπε, αίτημα διεκδίκησης σχολών στο Λασίθι, σημειώνοντας πως «όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε ενημερώνοντας όχι μόνο τον αρμόδιο υπουργό αλλά και τον πρωθυπουργό για την σημασία που θα έχει η ανάπτυξη δομών του τρίτου πανεπιστημίου στις πόλεις του Λασιθίου». «Το δεδομένο είναι ότι έχουμε ένα τρίτο πανεπιστήμιο στην Κρήτη. Το πρωτεύον λοιπόν είναι πως πρέπει να ενισχυθεί το Λασίθι», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Θραψανιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Χρύσα Χατζημαρκάκη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Γιάννης Γουλιδάκης, Γιώργος Ζερβάκης και Μαρία Βάρδα, η αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Έφη Βελημβασάκη, οι πρόεδροι του Ο.Α.Κ. Δημήτρης Κουνενάκης, του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, Μανόλης Πεπόνης, του Επιμελητηρίου Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης, και ο Γιώργος Μπαρμπούνης που εκπροσώπησε το βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μοιράσου το άρθρο: