Στους δρόμους του Γαζίου βγήκαν σήμερα, οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Γαζίου, μαζί με αστυνομικούς του Α.Τ. Αμμουδάρας, καθηγητές του σχολείου, εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, και τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς της πόλης σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί εξηγούσαν στους μαθητές τις τροχονομικές παραβάσεις που διαπίστωναν, την επικινδυνότητα τους και τον τρόπο αντιμετώπισης που υπάρχει, ο οποίος εκτός από τη σύσταση, περιλαμβάνει και τη σχετική κλήση. Στην συνέχεια, οι μαθητές προχώρησαν σε συμβολική καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η κίνηση αυτή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται τους τελευταίους μήνες στο Δήμο Μαλεβιζίου με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τα παιδιά θέλησαν για μια ακόμα φορά να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα για την ασφαλή οδήγηση προς όλους τους οδηγούς.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ευχαρίστησε τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων για την πρωτοβουλία τους, όπως επίσης και τα στελέχη του Α.Τ. Αμμουδάρας για την υποστήριξή τους και τόνισε: «Και η εδραίωση συνθηκών οδικής ασφάλειας, είναι πρώτα απ’ όλα θέμα παιδείας. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω τα νέα παιδιά, τους αυριανούς οδηγούς, να αναλαμβάνουν και να υλοποιούν τέτοιες διαδραστικές ενέργειες, να ενημερώνονται και να μαθαίνουν για το ως πρέπει να κινούμαστε στο δρόμο. Ελπίζω και εύχομαι να καταφέρουν να διαδώσουν αυτά τα μηνύματα ακόμα περισσότερο, για να απαλλαγούμε ή έστω να μειώσουμε τις δραματικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων».

Μοιράσου το άρθρο: