Παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, των τοπικών αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε χθες στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, η τελετή παράδοσης 30 αυτοκινήτων που αποτελούν δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη στην Ελληνική Αστυνομία, για την επιτυχή επιχείρηση απελευθέρωσης του απαχθέντος επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Το παρών στην τελετή έδωσε σύσσωμη η οικογένεια και ο ίδιος ο 54χρονος επιχειρηματίας ο οποίος συγκινημένος, εξέφρασε στην ευγνωμοσύνη του στις αστυνομικές αρχές του νησιού για την ασφαλή κατάληξη της περιπέτειας που πέρασε.

“Πέρα από τον επαγγελματισμό, τη υπερπροσπάθεια, την αποτελεσματικότητα, όλοι οι δικοί μου, μου μιλάνε συνεχώς για το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών που βρέθηκαν κοντά τους, που τους πρόσφεραν ψυχική συμπαράσταση, ελπίδα, διακριτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούσαν. Η σημερινή δωρεά ανταποκρίνεται στην επιθυμία μας να γίνει πιο ασφαλής, να γίνει πιο άνετη και αποδοτική η δουλειά αυτών των ανθρώπων. Ελπίζουμε ακόμα να συντελέσει στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας” τόνισε ο επιχειρηματίας.

«Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Και στους αστυνομικούς εδώ στην Κρήτη, αλλά και στο εξειδικευμένο προσωπικό που συνέδραμε από κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας. Ξέρετε όλοι, καλύτερα από εμένα, ότι σε τέτοιες υποθέσεις απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί. Γιατί η επιτυχία από τη τραγωδία απέχει ελάχιστα. Η Ελληνική Αστυνομία, ειδικά στο θέμα των απαγωγών, έχει να επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού: Καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Με δυο λόγια, η αστυνομία έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σχεδόν όλες τις υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα και, αυτό από μόνο του, είναι ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής τυχόν επίδοξων μιμητών.» τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Μοιράσου το άρθρο: