Στη Χερσόνησο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο η Ελληνογερμανική Συνέλευση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα μετά την συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τον υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού, Εργασίας και Υγείας του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, Harry Glawe, που επισκέφθηκε την Περιφέρεια.

Στη συνάντηση ο κ. Αρναουτάκης και ο Γερμανός αξιωματούχος συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία στην Κρήτη, την προώθηση της Κρητικής διατροφής, αλλά και θέματα που αφορούν στον τομέα της εκπαίδευσης. Μάλιστα έκαναν γνωστό ότι στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, την ΙΤΒ τον Μάρτιο του 2019, η Κρήτη θα συμμετέχει ως επίσημος «εταίρος» του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.
Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον κ. Glawe, ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για την Κρήτη να πραγματοποιηθεί η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο νησί μας, σημειώνοντας. «Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι η προώθηση του τουρισμού, και πρέπει να πούμε ότι φέτος οι Γερμανοί επισκέπτες στο νησί μας θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο, ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι πριν από μερικά χρόνια ήταν περίπου 400.000».
Από την πλευρά του ο κ. Glawe εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την ομορφιά της Κρήτης ανέφερε: «Η Κρήτη είναι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς, το νησί είναι πανέμορφο, πολύ γνωστό, αγαπητό στους Γερμανούς. Συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη το θέμα διεύρυνσης των συνεργασιών στον τουρισμό και στην εκπαίδευση. Μάλιστα στον τομέα του τουρισμού, συναποφασίσαμε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στη Γερμανία την ITB του χρόνου, η Κρήτη θα είναι εταίρος του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας στην ITB και θα πραγματοποιήσουμε εκεί μια κοινή συνέντευξη τύπου για την τουριστική προβολή του νησιού. Ο Γερμανός Υπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για το αεροδρόμιο Ηρακλείου που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά κοινά θέματα που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα στις δυο περιοχές».
Παρόντες στη σημερινή συνάντηση ήταν ο συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Λόταρ Γκρόσκλαους, ο Διευθυντής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Χρήστος Λαζαρίδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Ραπτάκης, η επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στο Ηράκλειο, Μαριάννα Ζουριδάκη, και ο υπεύθυνος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Δημήτρης Σωπίκης.

Μοιράσου το άρθρο: