Συνεχίζονται οι “Μέρες Γαστρονομίας” στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται σήμερα και το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018», που άνοιξε τις πύλες του χθες στο λιμάνι του Ηρακλείου, παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών αρχών. Την έκθεση με τα τοπικά προϊόντα επισκέφθηκε και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.
Συνεχίζονται οι “Μέρες Γαστρονομίας” στο Ηράκλειο
Το χώρο του φεστιβάλ επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος αναφερόμενος στη διοργάνωση δήλωσε ότι αναδεικνύει τον πλούτο και την ποικιλία των προϊόντων της κρητικής γης. «Η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, για την διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων βρήκε άμεση κι έμπρακτη ανταπόκριση από πολλούς φορείς του τόπου μας. Η γόνιμη αυτή συνεργασία αποτελεί παράδειγμα των δυνατοτήτων της κοινωνίας μας. Ευελπιστώ ότι και οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης θα στηρίξουν τις “Μέρες Γαστρονομίας”, ώστε να γίνουν θεσμός για το Ηράκλειο» δήλωσε χαρακτηριστικά.Συνεχίζονται οι “Μέρες Γαστρονομίας” στο Ηράκλειο
Συνεχίζονται οι “Μέρες Γαστρονομίας” στο ΗράκλειοΧαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Μανόλης Χνάρης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini, η Αντιπρόεδρος του Ο.Λ.Η. Αγγέλα Σμυρνάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, η Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς.
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες για την γαστρονομία από τους: Μαριλένα Καμπά – Αν. Καθ. Ιατρικής: «Οι Ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου», Απόστολο Σπύρου – Αν. Καθ. Χημείας: «Ανάλυση της σύστασης του ελαιόλαδου», Μαριάννα Καραμάνου – Αν. Καθ. Ιατρικής: «Δίπυρος άρτος (παξιμάδι) από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», Νίκο Μηλιαράκη – οινοποιό, πρ. Δικτύου Wines of Crete : «Το κρητικό εμφιαλωμένο κρασί χθες – σήμερα – αύριο» , την ίδια ώρα που γνωστοί Έλληνες chef μαγείρευαν για τους εκατοντάδες επισκέπτες ενώ ντόπιοι παραγωγοί εξέθεταν τα προϊόντα τους.
Συνεχίζονται οι “Μέρες Γαστρονομίας” στο ΗράκλειοΗ πρώτη ημέρα έκλεισε με συναυλία της Γεωργίας Νταγάκη και του συγκροτήματός της.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα από τη 1 το μεσημέρι με μέλη γυναικείων συνεταιρισμών και γνωστούς Έλληνες σεφ (Τάσος Παπαδάκης, Χρήστος Λάππας, Δημήτρης Τσανανάς, Παναγιώτης Βρανάκης) να μαγειρεύουν και να προσφέρουν γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες, ντόπιους παραγωγούς να εκθέτουν τα προϊόντα τους και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος