Συνέδριο με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος, ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, καθώς και τα οφέλη της χρήσης των εργαλείων του κατά την υλοποίηση του στο Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Ηράκλειο στο ξενοδοχείο «Αστόρια».

Στο πλαίσιο των συναντήσεων οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις προοπτικές και τις προκλήσεις των σχεδίων ενεργειακής απόδοσης δημόσιων κτιρίων στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τη συνεισφορά των συμπερασμάτων στη χάραξη πολιτικής για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων.
Το Ευρωπαϊκό έργο IMPULSE εισάγει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης που αφορά έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε Δημόσια Κτίρια. Συντονίζεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg MED 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στην Ελλάδα η πιλοτική εφαρμογή υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου ενώ διασυνδεδεμένος εταίρος είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης. Το Έργο αποτελεί μια διακρατική συνεργασία Ενεργειακών Φορέων και Δήμων της Ευρωπαϊκής Μεσογείου, με στόχο την πιλοτική εφαρμογή διαμεσογειακών πρωτοκόλλων για την εκπόνηση οικονομικά προσιτών σχεδίων ενεργειακής αναβάθμισης Δημοτικών Κτιρίων. Η πιλοτική εφαρμογή λαμβάνει χώρα σε 6 αντιπροσωπευτικές πόλεις της Μεσογείου: Ηράκλειο, Έλτσε (Ισπανία), Κάννες (Γαλλία), Ραβένα (Ιταλία), Όσιγεκ (Κροατία) και Μόσταρ (Βοσνία- Ερζεγοβίνη).

Μοιράσου το άρθρο: