Το 14ο Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής, διεξάγεται μετά από 18 χρόνια, και πάλι στην Κρήτη, από την Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης. Το συνέδριο θα ξεκινήσει αύριο στο συνεδριακό κέντρο του Aldemar Knossos Royal στον Ανισαρά Χερσονήσου και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Η θεματολογία του Συνεδρίου, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, περιλαμβάνει σχεδόν όλο το φάσμα της Πυρηνικής Ιατρικής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νέες απεικονιστικές και θεραπευτικές εφαρμογές οι οποίες κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους στην καθημερινή κλινική πράξη, αλλά και στην κλασσική Πυρηνική Ιατρική η οποία έχει καταφέρει παρά την τεράστια τεχνολογική ανάπτυξη να διατηρήσει εξέχουσα θέση στον διαγνωστικό και θεραπευτικό χειρισμό των ασθενών. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός διακεκριμένων έμπειρων ομιλητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κουκουράκη Σοφία, Αν. Καθηγήτρια Πυρηνικής Ιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 20.30 μμ. Η κεντρική ομιλία με τίτλο «New Frontiers of Medical Imaging» θα δοθεί από τον Καθηγητή Arturo Chiti, Καθηγητή Ιατρικής Απεικόνισης και Ακτινοθεραπείας Πανεπιστημίου Μιλάνου.

Θα ακολουθήσει ομιλία του Λαογράφου – Δημοσιογράφου Νίκου Ψιλάκη με τίτλο: «Ιχνηλατώντας τον Κρητικό Μυθόκοσμο: Θεοί θνήσκοντες και Θεοί θεραπευτές» .

Μοιράσου το άρθρο: