Εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην Κρήτη εξαπατώντας κυρίως ηλικιωμένους, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, εξουδετέρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Χανίων και Ρεθύμνου. Ήδη έχει συλληφθεί ένας 21χρονος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για έξι άτομα, πέντε άνδρες και μια γυναίκα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά έξι υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, από τις οποίες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά, χρηματικό ποσό άνω των 5.000 ευρώ, κοσμήματα και χρυσές λίρες.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, μπήκαν στο σπίτι 89χρονου, και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφεραν να του αποσπάσουν 150 ευρώ, ενώ με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν άλλα 400 ευρώ.
Ο ηλικιωμένος μόλις διαπίστωσε στην απάτη ειδοποίησε την αστυνομία, που κινήθηκε αμέσως. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ένας εκ των δραστών είναι ένας 21χρονος που το ίδιο βράδυ αναχώρησε με το πλοίο της γραμμής από Ηράκλειο για Πειραιά. Έτσι το πρωί της Κυριακής ο νεαρός εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά, από Λιμενικούς.
Σύμφωνα με την αστυνομία όλοι που μετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και είναι ντόπιοι, έχουν απασχολήσει και συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδείς πράξεις.

Μοιράσου το άρθρο: