Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον Κρητικό τουρισμό από την αγορά της Ελβετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεθνή Έκθεση της Ζυρίχης.

Στην έκθεση το νησί εκπροσωπήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, και αναμένεται αύξηση της παρουσίας των Ελβετών τουριστών στο νησί κατά περίπου10%. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, πολλές γνωστές αεροπορικές εταιρείες έχουν την πρόθεση να διευρύνουν το πτητικό τους πρόγραμμα, συνδέοντας απευθείας και με μεγαλύτερη συχνότητα από το 2019, Ελβετικές πόλεις με το Ηράκλειο και τα Χανιά.
Η Ελβετία, όπως είναι γνωστό, είναι μια χώρα υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Με 8,5 εκατομμύρια πληθυσμό, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για την Ελλάδα και για την Κρήτη και πηγή ποιοτικού τουρισμού. Όσον αφορά τις προτιμήσεις των Ελβετών, η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, ενώ η αύξηση που σημείωσε το 2018 έφτασε το 8%.
Οι Ελβετοί ταξιδεύουν συχνά (23 εκατομμύρια ταξίδια ετησίως) με υψηλό μέσο όρο δαπάνης ανά ταξίδι. Οι εισπράξεις της Κρήτης προέρχονται κυρίως από Γερμανούς, Βρετανούς, Γάλλους, Ολλανδούς, Βέλγους, Ελβετούς, Ρώσους και Ιταλούς.
Ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης δήλωσε για την ελβετική αγορά:
«Στην περίπτωση της Ελβετίας, η φράση ότι “η ποιότητα έχει μεγαλύτερη αξία από την ποσότητα”, ισχύει απόλυτα. Η Ελβετία είναι μια μικρή αγορά, που έχει πολύ ποιοτικούς επισκέπτες οι οποίοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Κρήτη, επαναλαμβάνοντας για χρόνια το ταξίδι τους στο νησί. Είναι επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου που εκτός από τη θάλασσα του νησιού, λατρεύουν την ενδοχώρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αποτελώντας ταυτόχρονα τους καλύτερους πρεσβευτές μας, προβάλλοντας την Κρήτη. Χαιρόμαστε που η σχέση αυτή είναι ισχυρή και η αγορά αυτή, όχι μόνο παραμένει σταθερή, αλλά αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Είναι μια αγορά από την οποία μπορούμε να περιμένουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον».

Μοιράσου το άρθρο: