Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, στα μνημεία «SAS και Black Watch» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων που συμμετείχαν στο μεγάλο σαμποτάζ κατά της γερμανικής κατοχής τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942.

Αναφορά στο ιστορικό του σαμποτάζ έκανε ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού, ερευνητής και συγγραφέας, Αντώνης Περυσινάκης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, σε δήλωση του για την επετειακή εκδήλωση δήλωσε: «Μια σημαντική επέτειο τιμούμε σήμερα, εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα. Θέλω να στείλω το μήνυμα της αναγκαίας ενότητας, μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για τα μεγάλα ζητήματα».
Αμέσως μετά την τελετή σε λιτή εκδήλωση εντός του αεροδρομίου που οργάνωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και φορέων έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Καζαντζάκη που φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Γιώργος Ρούσσης, δωρεά των τουριστικών επιχειρηματιών, Γιώργου και Γιάννη Λογιάδη, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Knossos Beach.

Μοιράσου το άρθρο: