Στο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Πολιτιστική διαφορετικότητα – Η κοινή Κληρονομιά της Ανθρωπότητας», που πραγματοποιήθηκε στο Σεράγεβο, μετείχε και ο Δήμος Ηρακλείου.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έπειτα από πρωτοβουλία του Παγκόσμιου οργανισμού «Sarajevo Meeting of Cultures» και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού δικτύου για τον πολιτισμό.
Οι καλές σχέσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις δύο πόλεις έδωσαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στο Ηράκλειο να προβληθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στα Μέσα Ενημέρωσης της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, αλλά και σε Ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες, πολιτιστικούς και τουριστικούς φορείς.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Ζαν Αντρέα Γκαραντίνι, που εκπροσώπησε το Δήμο Ηρακλείου, είχε τη ευκαιρία να προβάλλει την πόλη και την Κρήτη γενικότερα ως πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τη νέα στρατηγική που έχει συμβάλλει στο να γίνει το Ηράκλειο αναγνωρισμένη και συνεχώς αναπτυσσόμενη πόλη.
Ο κ. Garancini είχε διμερές συναντήσεις μεταξύ άλλων με τη Μπιλιάνα Καμούρ, γενική γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, με τον Μίλαν Τάδιτς, αντιδήμαρχο του Σαράγιεβου, με τον καθηγητή Βόλφγκανγκ Γκέοργκ Αρλτ, μέλος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Sarajevo Meeting of Cultures» Ντίνο Μούικιτς, ο οποίος συμμετείχε το 2018 σε ημερίδα στο Ηράκλειο έπειτα από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής.

Μοιράσου το άρθρο: