Αναλυτική παρουσίαση των διαγωνισμών για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, τα έργα που εκτελούνται στο νησί, με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.
Χθες ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου-Μοιρών, τον οποίο επισκέφθηκε χθες, στο περιθώριο της παρουσίας του στο Ηράκλειο, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. «Δεν υπάρχει κανένας φόβος για την απένταξη του έργου- δήλωσε χαρακτηριστικά – εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο δρόμος θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 25 Απριλίου. Όπως διευκρίνισε υπάρχουν σφικτά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του, με τρεις σταθμούς: την 1η Απριλίου, τη 10η του μήνα και την 25η Απριλίου, οπότε και θα παραδοθεί το έργο.
Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται ακόμη τρία έργα τα οποία περιμένουν οι πολίτες του Ηρακλείου και του Λασιθίου για δεκαετίες. Τα έργα αυτά είναι το κομμάτι του ΒΟΑΚ Γουβες-Χερσόνησος, η γέφυρα του Χαμεζίου στην Σητεία, και το σύνολο του έργου του φράγματος Αποσελέμη, δηλαδή εκτός από το φράγμα, το διυλιστήριο και η σήραγγα.

Μοιράσου το άρθρο: