Δεκαπέντε φυτείες κάνναβης με 3.349 δενδρύλλια, εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν μετά από μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων της Κρήτης, που είχαν τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε περιοχές του δήμου Μυλοποτάμου.

Συγκεκριμένα στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές του παραπάνω Δήμου, 15 φυτείες στις οποίες καλλιεργούντο επιμελώς τα 3.349 δενδρύλλια ύψους έως 1,5 μέτρα (ποικιλία νανάκια), στο στάδιο της ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί πλήθος πειστηρίων κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας, τα οποία αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Παράλληλα γίνονται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μοιράσου το άρθρο: