Μέσα στο Μάρτιο θα ξεκινήσει το έργο επέκτασης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με προϋπολογισμό 15,8 εκατομμύρια ευρώ.

Χθες υπογράφηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, από τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, η σύμβαση ανάθεσης του έργου που αφορά στην κατασκευή προσθήκης τριώροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο και θα λειτουργεί σε συνεργασία με το υφιστάμενο Νοσοκομείο σε όλα τα επίπεδα.
Η συνολική δυναμικότητα των νέων πτερύγων σε κλίνες ανέρχεται σε 80 κλίνες παθολογικής νοσηλευτικής μονάδας, 3 κλίνες σε εφημερία και 3 κλίνες σε μονάδα ειδικών λοιμώξεων.
Παράλληλα διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος (έκτασης άνω των 3.000 τμ) με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, προσπελάσεων, δικτύων κ.λπ.
Σημειώνεται πως στα πλαίσια των προπαρασκευαστικών εργασιών κι επειδή το έργο βρίσκεται στην περιοχή της Κνωσού πραγματοποιήθηκαν σημαντικές και εκτεταμένες αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες. Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα – όπως τμήμα ρωμαϊκής οδού και ένα ταφικό μνημείο μεγάλων διαστάσεων – μεταφέρονται εκτός του περιγράμματος των νέων πτερύγων και αναδεικνύονται στον περιβάλλοντα χώρο τους.
«Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία το έργο επέκτασης του Βενιζέλειου προχωρεί, θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και θα βοηθήσει όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Αμέσως μετά θα προχωρήσουμε και για τον εξοπλισμό για να μπορεί να είναι πανέτοιμο και να δοθεί στην κοινωνία της Κρήτης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε «όλες τις προηγούμενες διοικήσεις και όλους τους ανθρώπους και υπουργούς που ξεκίνησαν και ενέταξαν το έργο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου που ήταν υπουργός τότε και συνεργαστήκαμε, όπως και οι επόμενοι υπουργοί» και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι τεχνικές Υπηρεσίες που έχουν την επίβλεψη έχουν την εμπειρία και τη γνώση για να προχωρήσει το έργο.
Η Υποδιοικήτρια της 7η ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Γιακουμάκη μίλησε για «μία ιστορική ημέρα για τα δεδομένα της υγείας στην Κρήτη, καθώς η επέκταση του Βενιζελείου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα αφού είναι συνδεδεμένο συναισθηματικά, ιστορικά, αλλά πρωτίστως θεραπευτικά, τόσο με το Ηράκλειο όσο και με ολόκληρη την Κρήτη, καθώς μαζί με το Πανεπιστημιακό δέχονται ένα μεγάλο, ένα τεράστιο όγκο ληπτών υπηρεσιών υγείας».
Η ίδια ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν, σημειώνοντας πως «όλα γίνονται και τα κάνουν άνθρωποι και αυτοί οι άνθρωποι έχουν το κομμάτι και της αναγνώρισης και της δικής μας εκτίμησης και ευγνωμοσύνης καθώς η υλοποίηση του έργου, είναι καθοριστικής σημασίας».
Τέλος, ο διοικητής των Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος, εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη και τόνισε πως το έργο «θα συμβάλει πάρα πολύ στην αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών, ήταν μια από τις βασικές προτεραιότητες και από την περιφέρεια και από την υγειονομική περιφέρεια και από την διοίκηση γιατί αυτό θα μας διευκολύνει να αναπτύξουμε νέα τμήματα και υπηρεσίες».

Μοιράσου το άρθρο: