Αφιερωμένο στο λάδι, το κρασί και το παξιμάδι είναι το πρώτο φεστιβάλ “Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2018” που ανοίγει τις πύλες του, το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το φεστιβάλ αποτελεί διοργάνωση του δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Λιμένος και θα φιλοξενηθεί στο χώρο στάθμευσης της καφετέριας της ΔΕΠΤΑΗ, “Μαρίνα”. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, γνωστοί Έλληνες σεφ και μέλη γυναικείων συνεταιρισμών θα μοιραστούν τις συνταγές τους και θα μαγειρέψουν για τους επισκέπτες, ντόπιοι θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και οι βραδιές θα κλείνουν με μουσικό πρόγραμμα.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 Πέμπτη 11 Οκτωβρίου

Ομιλίες στις 5 το απόγευμα, με τα :

«Οι Ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου» από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής κ.Μαριλένα Καμπά.

«Ανάλυση της σύστασης του ελαιόλαδου», από τον αναπληρωτή καθηγητή Χημείας κ.Απόστολο Σπύρου.

«Δίπυρος άρτος (παξιμάδι ) από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής κ.Μαριάννα Καραμάνου.

«Το κρητικό εμφιαλωμένο κρασί χθες – σήμερα – αύριο» από τον οινοποιό και πρόεδρο του Δικτύου Wines of Crete κ.Νίκο Μηλιαράκη.

Πέμπτη 11 – Κυριακή 14 Οκτωβρίου

Γνωστοί Έλληνες chef (Τάσος Παπαδάκης, Χρήστος Λάππας, Δημήτρης Τσανανάς, Παναγιώτης Βρανάκης) μαγειρεύουν για τους επισκέπτες από τις 7 το απόγευμα.

Επίσης, μέλη γυναικείων συνεταρισμών μοιράζονται τις συνταγές τους, και προσφέρουν γευστικές δοκιμές, (13:00 -15:00 & 17:00 -19:00).

Ντόπιοι παραγωγοί εκθέτουν προϊόντα που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Μουσικές βραδιές, στις 8.30, και τις τέσσερις ημέρες του φεστιβάλ με κρητική παραδοσιακή και έντεχνη μουσική.

Αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι, παραδοσιακοί σκοποί και χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο “ΧΝΑΡΗ”.

Σήμερα θα δώσει συναυλία η Γεωργία Νταγάκη.

Αύριο Παρασκευή, η μουσική παρέα του Δ. Παγωμένου (Ν. Βογιατζάκης, Α. Κανακάκης, Ά. Τερζάκης, Ν. Παγωμένος, Μ. Πινακουλάκης) ερμηνεύει όχι μόνο δικά της τραγούδια αλλά και σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Το Σάββατο 13/10 το μουσικό σχήμα «ΕΡΑΝ» με παραδοσιακές μελωδίες θα ταξιδέψει στους επισκέπτες στο χώρο και το χρόνο. Κυριακή 14/10 το φεστιβάλ θα κλείσει με Κρητική βραδιά με τα αδέρφια Απολλωνία, Αντώνη και Νίκο Ξυλούρη.

Μοιράσου το άρθρο: