Με κυρίαρχο το πνεύμα και τα πολυσήμαντα μηνύματα του Νίκου Καζαντζακη, άνοιξε χθες τις πύλες του το φεστιβάλ λόγου και τέχνης: «ταξιδεύοντας… Ρουσία».

Ένα φεστιβάλ αφιέρωμα στον παγκόσμια αναγνωρισμένο συγγραφέα-στοχαστή, που συνδιοργανώνουν, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων. Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε στην πύλη Βηθλεέμ του Ηρακλείου με ομιλίες, απαγγελίες και μουσική, παρουσία εκπροσώπων φορέων, ανθρώπων του πολιτισμού, των τεχνών, των γραμμάτων και κόσμου.
Είναι ένα φεστιβάλ με διεθνές ενδιαφέρον και συμμετοχές, πέραν των καλλιτεχνών, ανθρώπων του πολιτισμού, αλλά και ξένων επισκεπτών που προγραμμάτισαν από τις χώρες τους να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις συνδυάζοντας και διακοπές.
Όπως τόνισαν οι οργανωτές, «το Φεστιβάλ που βασίζεται στα ταξιδιωτικά βιβλία του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και φέτος είναι αφιερωμένο στη γνωριμία του Νίκου Καζαντζάκη με τη Σοβιετική Ρωσία, στην οποία ο Κρητικός συγγραφέας ταξίδεψε, περιηγήθηκε σε διαφορετικούς τόπους της, συνάντησε σημαντικά πρόσωπα, μελέτησε την ιστορία και τον πολιτισμό της και αγάπησε το ρωσικό λαό».

Μοιράσου το άρθρο: