Την αναβάθμιση της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης, που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο, σε Πανεπιστημιακή Σχολή Τουρισμού, ζήτησε εκ νέου χθες ο δήμαρχος της πόλης Αντώνης Ζερβός.

Το αίτημα τέθηκε ξανά με αφορμή την σύσταση πενταμελούς συμβουλίου από το Υπουργείο Τουρισμού και την κατάθεση εκ μέρους της σχολής, επικαιροποιημένου προγράμματος σπουδών για τους υποψηφίους της.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου θεωρεί πως ήλθε η ώρα να αποκτήσει το Λασίθι αυτό που δικαιούται, ώστε η ΑΣΤΕΚ να βρει τον πραγματικό της ρόλο στο ενιαίο τοπίο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του νησιού.
«Θεωρώ- τόνισε- ότι εάν πράγματι η πολιτική ηγεσία έχει την βούληση να δημιουργήσει μια σοβαρή Σχολή Τουρισμού στην Κρήτη, θα πρέπει να το κάνει στον Άγιο Νικόλαο, αφού από εδώ ξεκίνησε ο τουρισμός στο νησί αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην δεδομένη στιγμή θα πρέπει οι Κρήτες να σκεφτούν ότι το νησί έχει τέσσερις και όχι τρεις νομούς, ώστε ν’ αποκτήσει ο Άγιος Νικόλαος αλλά και το υπόλοιπο Λασίθι, αυτά που δικαιούται».

Μοιράσου το άρθρο: