Αποχώρησαν χθες, παραμένοντας όμως ουσιαστικά υπό κράτηση στις κατα τόπους αστυνομικές διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πελοποννήσου, 56 από τους 82 μετανάστες που φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες στις δημοτικές κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου.

Το σαββατοκύριακο, κλιμάκιο ιατρών επισκέφθηκε την κατασκήνωση για τον έλεγχο της υγείας των μετανάστων που είχαν προσβληθεί από δερματική νόσο και διεπίστωσε την πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους. Επίσης εξετάστηκαν όλα τα υπόλοιπα άτομα και δεν διαπιστώθηκε ιατρικά κανένα πρόβλημα.
Αυτή τη στιγμή, στην κατασκήνωση θα παραμείνουν για μερικές ημέρες 26 άτομα (γυναίκες και παιδιά), οι οποίοι και θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας: «Στο διάστημα της φιλοξενίας τους στη Δημοτική Κατασκήνωση, ο Δήμος τούς παρείχε όλα τα μέσα για αξιοπρεπή και άνετη διαβίωση, με έλεγχο των εγκαταστάσεων, ζεστό νερό, αναλώσιμα και συνεχή παρουσία εκπροσώπου του.
Με την αποχώρηση όλων θα συνταχθεί έκθεση για το οικονομικό κόστος της φιλοξενίας και θα γίνει καταστροφή όλων των ειδών που χρησιμοποιήθηκαν (στρώματα, κουβέρτες κ.λπ.), λόγω ύπαρξης μολυσματικού νοσήματος, το οποίο αντιμετωπίσθηκε.»

Μοιράσου το άρθρο: