Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο μνημείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (τη νησίδα μεταξύ των οδών Κροντήρη και Νέδοντος), η Καλαμάτα τίμησε τη θλιβερή επέτειο και τα θύματα των σεισμών του Σεπτεμβρίου του 1986.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κατέθεσε μια ανθοδέσμη στη μνήμη των νεκρών και στο μήνυμά του επεσήμανε πως «η Καλαμάτα μετά τους σεισμούς του 1986 έγινε μια πόλη σύγχρονη και ευρωπαϊκή όμως χάθηκαν άνθρωποι που δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε, όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο και θα επαναληφθεί». Σημείωσε επίσης, ότι η πόλη κατόρθωσε να ανασυγκροτηθεί χάρη στην ενότητα των Καλαματιανών, των δημοτικών παρατάξεων και με την υποστήριξη των κυβερνήσεων και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αυτοθυσία των πυροσβεστών, των εθελοντών και στο έργο της αστυνομίας, διεθνών αποστολών και άλλων οργανώσεων για τη διάσωση ανθρώπων μέσα από τα χαλάσματα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντικών οργανώσεων και αρκετοί δημότες.

Μοιράσου το άρθρο: