Σοβαρά επεισόδια κατά την επίσημη έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στην αίθουσα του Μεγάρου Χορού και κατέλαβαν την σκηνή.

Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση έναρξης του  ετήσιου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή 400 συνέδρων και ακόμα 200  εκπρόσωπων  ξένων συνδικάτων, δημοσιογράφων και επίσημων προσκεκλημένων. Για «νόθο συνέδριο» κάνει λόγο το ΠΑΜΕ.

Λίγη ώρα πριν να ξεκινήσει η τελετή, τα μέλη του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό και σημαίες μπήκαν στο μέγαρο χορού και αμέσως κατευθύνθηκαν προς το κεντρικό αμφιθέατρο. Στην συνέχεια κατέλαβαν την σκηνή, όπως και τους διαδρόμους του κεντρικού αμφιθεάτρου, φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα.

Έπειτα από περίπου δυόμισι ώρες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αποχώρησε από το μέγαρο χορού, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες έξω από το εργατικό κέντρο της Καλαμάτας και ακολούθησε πορεία προς το Μέγαρο Χορού.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την βίαιη εισβολή μελών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας πως χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν σύνεδροι εργαζόμενοι.

«Η αστυνομία, αν και υπήρξαν εγκαίρως προειδοποιήσεις για την βίαιη εισβολή ήταν ΑΠΟΥΣΑ. Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Οι ορδές κομματικών στελεχών να «επιχειρούν» ανενόχλητες σε βάρος μιας δημοκρατικής οργάνωσης, είναι μια ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Οι θιασώτες της βίας θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ.

Σε δηλώσεις που έκανε από την Καλαμάτα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τόνισε ότι «καταδικάζουμε τις απαράδεκτες ενέργειες του ΠΑΜΕ που με την άσκηση βίας επιχειρεί να παρεμποδίσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ». Παράλληλα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιβάλει την τήρηση του νόμου απέναντι σε ενέργειες βίας, που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές και αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος».

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ εξέδωσε και αυτό ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής: «Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους… Σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει. Στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα με συνειδητή δράση χιλιάδων εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι.»

Οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αύριο το πρωί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: