Τα εγκαίνια της έκθεσης Κεραμικής-Γλυπτικής, ως παράλληλη εκδήλωση του 5ο Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθούν αύριο (Παρασκευή), στις 6.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (18-27 Ιανουαρίου), έχει επιμεληθεί το Καλλιτεχνικό Στέκι.

Είκοσι Έλληνες καλλιτέχνες δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ έργα από πηλό, γύψο και άλλα υλικά, με θέμα την ισότητα των φύλων, ένα θέμα το οποίο άλλωστε αποτελεί και τον θεματικό άξονα της φετινής διοργάνωσης. Έτσι λοιπόν, εικαστικοί από Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Καλαμάτα προσέγγισαν ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο το εν λόγω θέμα, μέσα από αφαιρετική ή παραστατική απεικόνιση του, προβάλλοντας έτσι έννοιες, αξίες, καταστάσεις και ισορροπίες.
Συμμετέχουν:
Κεραμίστες: Ηλίας Χριστόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Βασίλης Αναστασόπουλος, Βασίλης Παπαϊωάννου, Ελένη Νικολοπούλου-Μαρινάκη, Ζωή Λυκουριώτη, Παναγιώτης Κυριακάκης, Άρης Σταδιακής, Μαριλένα Μιχοπούλου, Μάγκυ Ιωάννου, Μίρκα Δραπανιώτου, Γωγώ Παπαβασιλείου, Μαρία Παπαβασιλείου, Τάσια Σέμψη, Δώρα Μορφή, Βαγγέλης Σκόνδρας, Μαριλένα Λιβιεράτου, Μανία Αγγέλου
Γλύπτες: Γιάννης Μαλτέζος, Μαρία Κουτσοδημητροπούλου.

Μοιράσου το άρθρο: