Την επέκταση της εφαρμογής του μέτρου της δωρεάν ελεγχόμενης στάθμευσης στους χώρους του νότιου πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η επέκταση της εφαρμογής του μέτρου της δωρεάν ελεγχόμενης στάθμευσης κάθε Σάββατο στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, που εκτείνεται νοτίως του κτηριακού συγκροτήματος αυτής έως την οδό που συνδέει τις οδούς Σπάρτης και Αρτέμιδος και διέρχεται από τη γέφυρα του Νέδοντα. Η δυνατότητα στάθμευσης δωρεάν θα παρέχεται επί μιάμιση ώρα το μέγιστο, από τις 8 το πρωί, έως τη 1 μετά το μεσημέρι, όσον αφορά στα οχήματα πελατών της Δημοτικής και Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας. Η παραβίαση του μέτρου θα επιφέρει την επιβολή προστίμου 10 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στη στάθμευση των επαγγελματικών οχημάτων των παραγωγών – εμπόρων, που δραστηριοποιούνται στη Δημοτική και Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας, έχει διατεθεί από το Δήμο κατάλληλα διαμορφωμένος και φυλασσόμενος από ιδιωτική εταιρεία security χώρος, νοτίως των συνεργείων του Δήμου και πρόκειται να διατεθεί ένας ακόμη, σε σημείο βορειοδυτικά του Νέδοντα.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με δεδομένο ότι στην πόλη της Καλαμάτας έχουν παραχωρηθεί πολλές θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ πριν τη λήψη της υπ” αριθμόν 155 του 2013 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και με δικαιολογητικά διαφορετικά από αυτά που τέθηκαν με τη συγκεκριμένη Απόφαση, εγκρίθηκε η λήξη ισχύος όλων των παραχωρημένων αποκλειστικών θέσεων στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ την 31η Δεκεμβρίου 2018 και η εκ νέου προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους των απαιτουμένων δικαιολογητικών για την επανεξέτασή τους.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Καθορίστηκαν χώροι στάθμευσης οχημάτων Δημοσίων Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Ν.Π.Δ.Δ. ως εξής:

  1. Δύο θέσεις στην οδό Σωκράτους (βορείως κτηρίου Εργατικού Κέντρου) για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
  2. Δύο θέσεις στην οδό Ψαρών 13 – 15 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου του κτηρίου
  3. Μία θέση στην οδό Αγίου Νικολάου για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (πρώην θέση που εξυπηρετούσε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου)
  4. 4 θέσεις στην οδό Νέδοντος (ιστορικό Δημαρχείο) για τη Δημοτική Αστυνομία
  5. Μία θέση στην οδό Ανδρέα Σκιά 21 για τα ΕΛΤΑ.

 

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

  • Εγκρίθηκαν, οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευής σχολείων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
  • Έγκριση της μελέτης του έργου «Ανακαίνιση χώρων υγιεινής (WC) Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας», με παρεμβάσεις, που σήμερα έχουν ως εξής: ένα συγκρότημα W.C. (ανδρών, γυναικών) στη βόρεια κερκίδα, δύο συγκροτήματα W.C. (ανδρών, γυναικών) στη νότια κερκίδα και ένα συγκρότημα W.C. (ανδρών, γυναικών) στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ.
  • Αποδοχή της μελέτης του έργου «Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης». Η μελέτη έγινε αποδεκτή, με σκοπό την προώθηση της δημοπράτησης του έργου διαχείρισης ομβρίων από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού προς Σπάρτη. Πρόκειται για την κατασκευή ενός συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων, ο οποίος θα λύσει το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και κατάντη.

 

Μοιράσου το άρθρο: