Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι δημότες της Καλαμάτας, όταν κινούνται κοντά σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και κυρίως τις ώρες που επικρατεί κακοκαιρία. Άλλο ένα περιστατικό πτώσης σοβάδων από ερειπωμένο σπίτι σημειώθηκε χθες στο Κέντρο της πόλης στη γωνία της οδού Αριστοδήμου και Αβίας, κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Ζημιές από τα πεσμένα κεραμίδια και τους σοβάδες προκλήθηκαν σε αυτοκίνητο και ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιος πεζός.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ανάλογα συμβάντα που είχαν σημειωθεί το Νοέμβριο στην περιοχή του Λιμανιού.
Εντωμεταξύ, μέτρα προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από το επικίνδυνο κτίριο των κυλινδρόμυλων στο λιμάνι της Καλαμάτας ζητά με επιστολή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανόλης Μάκαρης. Όπως επισημαίνεται το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης που δυστυχώς έχει πλήρως εγκαταλειφτεί εδώ και χρόνια και αποτελεί εστία ρύπανσης και σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Μάκαρης ζητά να σφραγιστεί άμεσα το κτίριο έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η ελεύθερη πρόσβαση στο εσωτερικό του κτιρίου και να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης έτσι ώστε να προβεί στην αναγκαία άμεση συντήρηση του κτιρίου και άρση της επικινδυνότητάς του.

Μοιράσου το άρθρο: