Αντιδράσεις προκαλεί η συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου λήψης απεργιακών αποφάσεων από τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Μέχρι στιγμής η ΓΣΕΕ, έχει στείλει επιστολή στους βουλευτές και καλεί σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.
Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα και η ΠΟΣΠΕΡΤ από τις 12:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Σε κινητοποιήσεις καλεί το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Το συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας, το σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα στις 10 το πρωί της Παρασκευής.
Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ κάνει κάλεσμα σε εργαζόμενους και εργαζόμενες, ανέργους και συνταξιούχους στο συλλαλητήριο στις 7μμ στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 18:00 το απόγευμα κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Μοιράσου το άρθρο: