Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας,βρίσκονται στην πόλη μας οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ Remains και μέλη της οργάνωσης Re-Direct Κατερίνα Παναγιώτου και Κωνσταντίνος Τούντας,προκειμένου να παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ σε 4 διαφορετικές σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είχε παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική ζώνη του φεστιβάλ τον Ιανουάριο.
Εκτός από τις σχολικές μονάδες το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και σήμερα Τρίτη ( 26 Μαρτίου) στις 9 μ.μ. στην Μπουκαδούρα,παρουσία των συντελεστών και μετά θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

«Remains»
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Χατζή, Εμμανουέλα Κυριακοπούλου
Μέσα από τις αφηγήσεις επτά διαφορετικών ατόμων, το καθένα από έναν διαφορετικό τομέα της αλυσίδας παραγωγής, χαράζεται το αποτύπωμα της σπατάλης τροφίμων στην ελληνική πρωτεύουσα. Ακολουθώντας το ταξίδι μιας ντομάτας από το χωράφι μέχρι τον πάγκο, μια ακτιβίστρια, ένας ιδρυτής κοινωνικής κουζίνας, ένας σεφ, μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ και τρεις εκπρόσωποι οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα σε διαφορετικά στάδια του ταξιδιού της τροφής, δίνουν ο καθένας την δική του ερμηνεία πάνω στα αίτια που οδηγούν εκατομμύρια τόνους τροφής στις χωματερές, στην συσχέτιση του φαινομένου με την κρίση, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού υπερκαταναλωτισμού καθώς και στις λύσεις που προτείνουν.

http://redirectproject.com

Μοιράσου το άρθρο: