Ρεσιτάλ πιάνου, θα δώσει σήμερα (Τετάρτη) στην Καλαμάτα, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σολίστ παγκοσμίως, προσκεκλημένος του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής.

Η μουσική βραδιά με τον διάσημο πιανίστα, συνθέτη και αρχιμουσικό, θα λάβει χώρα στις 9.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος κινείται ανάμεσα στην κλασική μουσική ως εκτελεστής, τη σύγχρονη μορφή της σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού και τη διεύθυνση ορχήστρας και τη βυζαντινή μουσική. Οι διακρίσεις του σε διαγωνισμούς πιάνου, αλλά και οι σπουδές του σε μεγάλα μουσικά ιδρύματα, όπως η Juilliard της Νέας Υόρκης, του άνοιξαν το δρόμο της μετέπειτα καριέρας του, από τα παιδικά του χρόνια.
Εχει στο ρεπερτόριό του δεκάδες έργα της πιανιστικής φιλολογίας που ερμηνεύει συχνά σε ρεσιτάλ στα διεθνή μουσικά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και στις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, σε μουσικούς κύκλους όπως «Μεγάλοι Ερμηνευτές και Μεγάλες Ορχήστρες» στο Μουσικής Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως η Φιλαρμόνια του Λονδίνου, η Φιλαρμονική της Τσεχίας, η Βασιλική Φιλαρμονική της Στοκχόλμης, η Συμφωνική της Βοστόνης, η Συμφωνική της Βαλτιμόρης, η Συμφωνική της Ιταλικής Ραδιοφωνίας και πολλές άλλες. Ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του ήταν η συνεργασία του με τον Βλαντιμίρ Ασκενάζυ και τη Φιλαρμονική του Λονδίνου σε κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Ραχμάνινοφ.
Κεντρικό άξονα του ρεπερτορίου του αποτελούν έργα του Μπετόβεν, του Μότσαρτ, του Σοπέν, αλλά και οι συνθέσεις της Ρώσικης σχολής, καθώς έχει ερμηνεύσει επανειλημμένα έργα Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ, Τσαϊκόφσκυ και Σκριάμπιν. Κορυφαίες του στιγμές είναι η ερμηνεία του στα πρελούδια του Ραχμάνινοφ στο Λονδίνο το 2008 και η ξεχωριστή του προσέγγιση ως μαέστρος στη Δεύτερη συμφωνία.

Μοιράσου το άρθρο: