Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υποδομών για τη μελέτη που εκπονεί ο Μορέας αναφορικά με τα έργα αντιπλημμύρισης στον ευρύτερο δήμο Καλαμάτας, συμμετείχε και ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας.

Σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για ένα έργο 10άδων εκατομμυρίων ευρώ που θα θωρακίσει από τις πλημμύρες όχι μόνο την Καλαμάτα, όχι μόνο τα χωριά του Δήμου αλλά όλη την περιοχή μέχρι το αεροδρόμιο και τη Μεσσήνη και οποίο εντάσσεται και η αντιπλημμυρική προστασία του Παμίσου. Επίσης ο κ.Νίκας, σημείωσε οτι εξαιτίας της μελέτης που ετοιμάζει ο Μορέας, ζητήθηκε από το Δήμο να παγώσει τα έργα που έχει προγραμματίσει για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης (πλην των έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), όπως τον δίδυμο αγωγό που σχεδιάζεται για τη Βαγγέλη Δράκου, προφανώς επειδή η μελέτη της εταιρίας μπορεί να αντιμετωπίσει τα θέματα με άλλο τρόπο.
Πάντως ο δήμαρχος δεν θέλησε να κάνει περισσότερες αναφορές για το θέμα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έργο της κυβέρνησης και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν προσεχώς από τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Στη σύσκεψη, συμμετείχε επίσης το διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης.
ο διευθυντής της κοινοπραξίας Γιώργος Συριανός και εκπρόσωποι υπηρεσιών του δήμου.

Μοιράσου το άρθρο: