Την Τετάρτη(20 Μαρτίου),στις 20:00, την ημέρα που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας θα αφιερώσει την μέρα του (και πιο πολύ… τη νύχτα του) στον μαγικό κόσμο των λαϊκών παραμυθιών.

…ακούμε και λέμε ιστορίες της προφορικής παράδοσης…

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας θα υποδεχτεί έντεκα παραμυθάδες στις 20:00 με ιστορίες από όλο τον κόσμο για μεγάλους και μικρούς. Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης είναι μια νέα γιορτή, μα οι ιστορίες είναι τόσο παλιές όσο ο λόγος, το σκοτάδι και το φως.

Αφηγούνται οι:Βέρα Αισώπου,Γεωργία Γκότση,Κατερίνα Γυφτάκη-Μπεκ,Άλκη Δίμιζα,Χριστίνα Δίμιζα,Αγγελική Θεοδωρακοπούλου,Ελένη Μπαρδαμάσκου,Ελευθερία Παγουλάτου,Λίλλυ Τριαντάρη,Σπύρος Τσίρος και η Θεοδοσία Ψευτέα.

Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

Η προφορική αφήγηση αποτελεί τον πυρήνα της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης (World Storytelling Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης έχει τις ρίζες της στην εκδήλωση αφήγησης Η Ημέρα όλων των Παραμυθάδων, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Σουηδία, στις 20 Μαρτίου 1991. Η ιδέα βρήκε ενθουσιώδεις υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο και από το 2005 απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα.
Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2010.
Στην Καλαμάτα είναι η πρώτη φορά που την γιορτάζουμε.

Μοιράσου το άρθρο: