Να μην πιστέψουν οι πολίτες ότι απαλλαχθήκαμε από τα μνημόνια σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Λακωνία χθες με ομιλία στη Σπάρτη. Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμας ανέφερε: «Ούτε οι θεατρινισμοί του κ. Τσίπρα από την Ιθάκη ούτε το ανασχηματισμένο κυβερνητικό σχήμα, που φτιάχτηκε με νέους, αλλά και παλιούς, δοκιμασμένους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής «φωστήρες», όλοι τους οπαδοί των μνημονιακών πολιτικών, έτοιμοι να υπηρετήσουν το νέο μεταμνημονιακό μνημόνιο, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν το λαό μας ότι στην πατρίδα του πραγματικά ξημερώνουν καινούργιες μέρες».

Στη διάρκεια της περιοδείας, ο Δ. Κουτσούμπας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σε συναντήσεις με φορείς της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

Χθες το απόγευμα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σπάρτης στο δημαρχείο της πόλης, ενώ το πρωί βρέθηκε στη Μονεμβασιά, όπου επισκέφθηκε στο σπίτι στο οποίο έζησε ο κομμουνιστής ποιητής Γιάννη Ρίτσος, αλλά και την αρχαιολογική συλλογή της Μονεμβασιάς.

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκε στην εκδήλωση της ΤΕ Λακωνίας προς τιμήν του Μανώλη Σταθάκη, διοικητή Λόχου του ΕΛΑΣ, όπου έκανε και τα αποκαλυπτήρια μνημείου του Κόμματος στη θέση Γκαγκανιά, στους Μολάους, στο σημείο όπου εξοντώθηκε ο στρατηγός των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής Φ. Κρεζ. Το βράδυ συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων αλλά και κατοίκους της Λακωνίας στη Νεάπολη.

Μοιράσου το άρθρο: