Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Λακωνία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη χθες και σήμερα. Σε εκδήλωση της ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, προς τιμήν του Μανώλη Σταθάκη, διοικητή του λόχου του ΕΛΑΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι κύριοι που πήραν σήμερα την εντολή για να γίνουν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, της τρόικας, που όλα αυτά τα χρόνια ψήφισαν μαζί με τους υπόλοιπους τα μνημόνια και έρχονται τώρα να τα συνεχίσουν, εν ονόματι μιας νέας εποχής, η οποία κάθε άλλο παρά νέα είναι, αλλά είναι από τα πιο παλιά, τα μαύρα σκοτάδια της Ιστορίας, τα οποία συνεχίζονται».

Έξαλλου, σε σύσκεψη φορέων στη Νεάπολη παρευρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης και μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων αλλά και κάτοικοι της περιοχής, θέτοντας τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν.

Κυρίαρχο ανάμεσά τους στην παρούσα φάση είναι η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον και δημιουργούν προβλήματα στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού. Ενημέρωση για τα ζητήματα που το ΚΚΕ προωθεί και πιέζει για την επίλυσή τους στη Βουλή έκανε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα θα έχει στις 7.00 μ.μ.: συνάντηση με τον δήμαρχο Σπάρτης στο Δημαρχείο και συζήτηση με φορείς της Λακωνίας. Στις 9.00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει  Ομιλία στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα:
«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή σήμερα, εδώ τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, σ’ αυτόν εδώ τον ηρωικό τόπο, που έδωσαν τη ζωή τους δεκάδες αγωνιστές, με επικεφαλής τον Σταθάκη. Και βεβαίως μέσα απ’ αυτό το μνημείο και με αφορμή αυτήν την εκδήλωση, τιμάμε τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές κομμουνιστές, που έδωσαν τη ζωή τους και στη λακωνική γη και σε όλη την Ελλάδα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, για να ζούμε εμείς καλύτερα, για να ζουν καλύτερα τα παιδιά μας.
Φυσικά, ο αγώνας συνεχίζεται, διότι οι εξελίξεις που μεσολάβησαν όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια των σκληρών μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων, που ξεκίνησαν με κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκαν με κυβερνήσεις της ΝΔ και με κυβερνήσεις της δήθεν ονομαζόμενης αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζονται, μάτωσαν το λαό μας και βεβαίως σήμερα ζούμε το μεταμνημονιακό μνημόνιο. Αυτό το μήνυμα δίνει και η σημερινή εκδήλωση ότι ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά, δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να αποπροσανατολιστεί, να συναινέσει, με αφορμή διάφορα κυβερνητικά σχήματα και αναφέρομαι στον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Οι κύριοι που πήραν σήμερα την εντολή για να γίνουν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, της τρόικας, που όλα αυτά τα χρόνια ψήφισαν μαζί με τους υπόλοιπους τα μνημόνια και έρχονται τώρα να τα συνεχίσουν, εν ονόματι μιας νέας εποχής, η οποία κάθε άλλο παρά νέα είναι, αλλά είναι από τα πιο παλιά, τα μαύρα σκοτάδια της Ιστορίας, τα οποία συνεχίζονται.
Ο λαός δεν θα τους αφήσει έτσι, θα συνεχίσει δυναμικά με τον αγώνα του και θα επιβάλει ριζικές αλλαγές, τέτοιες που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, ο λαός μας και κυρίως η νεολαία».

 

Μοιράσου το άρθρο: