Ο Ορειβατικός στον Αρκαδικό

Πεζοπορία στον Αρκαδικό ποταμό διοργανώνει την προσεχή Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα απείρου κάλλους ομορφιάς ποτάμι, που ξεκινά από το ορεινό χωριό Σελλά και καταλήγει στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, διασχίζοντας τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς.

Εκεί σχηματίζεται ένα φαράγγι που προσδίδει ιδιαίτερη ομορφιά στο τοπίο. Έχει-συνολικό μήκος περίπου 20 χιλιόμετρα. Περιλαμβάνει ένα διπλότοξο γεφύρι καθώς-και ένα παλαιό μονότοξο του 17ου-αιώνα, που-λέγεται γεφύρι Χατζησουμάνη. Το γεφύρι αυτό θεμελιώθηκε και κτίστηκε από ένα τοπικό πασά ονόματι Χατζησουμάν και είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από καφεκίτρινη πέτρα, που βρίσκεται στην περιοχή. Ήταν ένα γεφύρι που αποτελούσε τον οδικό κρίκο σύνδεσης της Αρκαδίας με τα Σουλιμοχώρια και την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα από την μια του πλευρά προς το Αλιμάκη σώζονται και τμήματα από το πετρόχτιστο καλντερίμι του.

* Καθώς η συγκεκριμένη πορεία γίνεται παράλληλα στο ποτάμι, σε κάποια σημεία ίσως απαιτηθεί διάσχιση του ποταμού, οπότε θα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και επιπλέον ρούχα και μαγιό.

Ο βαθμός δυσκολίας έχει οριστεί 1, είναι μία εύκολη βατή διαδρομή, κατάλληλη για αρχάριους και παιδιά. Οι ώρες πορείας εκτιμώνται γύρω στις 3+/- , ανάλογα τη δυναμικότητα της ομάδας.

Η αναχώρηση για την πεζοπορία θα γίνει στις 8.00 το πρωί, την Κυριακή, από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο, νότια της Τέντας).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Συλλόγου από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733 και 6942553154.

φώτο αρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος