Ντοκιμαντέρ για την Καλαμάτα από μεταπτυχιακούς της ΑΣΚΤ

Ντοκιμαντέρ με θέμα την Καλαμάτα ετοιμάζουν 12 μεταπτυχιακοί φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής – καλλιτεχνικής συνεργασίας του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου -που ξεκινά την Παρασκευή-με την ΑΣΚΤ.

Το “εργαστήριο” με τίτλο “Writing and directing for documentary” (Γράφοντας και σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ), γίνεται αυτές τις ημέρες (ως τις 19 Ιανουαρίου) στην Καλαμάτα για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του ολλανδού Robert Rombout.

Στις εργασίες συμμετέχουν, από την Σχολή Καλών Τεχνών, η επίκουρη καθηγήτρια Βιντεοτεχνικής Βίκυ Μπέτσου και ο υπεύθυνος για τη σύνθεση και την επεξεργασία ψηφιακού ήχου Ταξιάρχης Διαμαντόπουλος.

Τα αποτελέσματα του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν στο κοινό της Καλαμάτας με τη μορφή 4 τρίλεπτων video art ταινιών, το Σάββατο στις 9.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου.

Ο Rob Rombout είναι ανεξάρτητος δημιουργός ντοκιμαντέρ, δάσκαλος και λέκτορας. Είναι συνιδρυτής του Διεθνούς Master Program DocNomads και τώρα είναι διευθυντής για το DN στο LUCA, στις Βρυξέλλες. Οι περισσότερες από τις ταινίες του είτε δημιουργήθηκαν είτε παρουσιάστηκαν από διεθνή τηλεοπτικά κανάλια, ενώ βραβεύτηκαν σε πολλά φεστιβάλ. Έχει διατελέσει για 10 χρόνια αντιπρόεδρος της Βελγικής Επιτροπής του Γαλλικού Οργανισμού Δημιουργών SCAM .Υπήρξε μέλος κινηματογραφικών επιτροπών στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ είναι επίσης μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Τεχνολογιών στη Βηρυτό.

Ντοκιμαντέρ για την Καλαμάτα από μεταπτυχιακούς της ΑΣΚΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος