Στη 2η έκθεση “Λάδι, Κρασί, Μέλι κι Ελιά” του Δήμου Περιστερίου Αττικής, που θα πραγματοποιείται μέχρι τις Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Αλσος Περιστερίου, συμμετέχει με ξεχωριστή παρουσία, ο Δήμος Καλαμάτας.

Αύριο Σάββατο, η ημέρα θα είναι εξ’ολοκλήρου αφιερωμένη στην Καλαμάτα-παρουσία αντιπροσωπείας του δήμου- με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και αφιερώματα στα τοπικά μεσσηνιακά προϊόντα με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τοπικών συλλόγων.
Συγκεκριμένα, στο θεατράκι του Άλσους Περιστερίου θα εμφανιστούν δύο χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, απαρτιζόμενες συνολικά από 25 άτομα. Επίσης, στους χώρους του Αλσους η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα παρουσιάσει τις μουσικές της και στη συνέχεια, θα δώσει μια μικρή συναυλία.
Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, σε δύο μεγάλες οθόνες θα προβάλλονται βίντεο, που θα αναδεικνύουν τις ομορφιές της πόλης και της περιοχής της, καθώς και τις μεγάλες εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και τον Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών. Στους επισκέπτες της έκθεσης και ιδίως στα παιδιά θα προσφέρονται αναμνηστικά δωράκια, με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Περιστερίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με σκοπό την προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής, την ανάδειξη της γαστρονομίας και του πολιτισμού της αυθεντικής Ελλάδος, αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.
Τα προϊόντα των παραγωγών από την περιοχή της Καλαμάτας εκτίθενται και πωλούνται καθ’ όλο το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης.

Μοιράσου το άρθρο: